Ana Sayfa Etkinlikler Etkinlik Detayları
Sanat Psikoterapisi Yaşantı Grubu 23 Ekimde Çadem’ de….
8 oturum sürecek olan atölye çalışmalarımıza kendini fark etmek, keşfetmek, gözlemlemek ve bunlara bağlı olarak yaşayacağı bilinç dönüşümünü deneyimlenmek isteyen, 21 yaş ve üzeri, herkes katılabilir.
Sanat Psikoterapisi Yaşantı Grubu ile Kazanılan Farkındalıklar;
✓ Atölye çalışmaları boyunca, ilişkilerinize ve ilişkilerinizdeki rollerinize karşı içgörünüzün -sanat aracılığıyla- derinleştiği farkındalığı,
✓ Aktarımında zorlandığınız duygu ve düşüncelerinizi, sanatın yaratıcı gücünden faydalanarak yeni ifade biçimleriyle dışavurulabileceğinizin farkındalığı,
✓ Yaşamımızın en yakın takipçisi olmasına rağmen hep gözardı ettiğimiz bedenimizi duymayı, ruhsal yolculuğumuzda beden bilincimizin işlevinin ve etkisinin farkındalığı,
✓ Korunma içgüdüsüyle etrafımıza çektiğimiz sınırların hareket kabiliyetimizi ne derece etkilediğinin ve sınırlarımızı tanımanın farkındalığı,
✓ Duygusal tarafımızın keşfine engel teşkil eden dile gelememiş geçmiş deneyimlerimizin; içimizdeki “travma ile baş etme gücü” ile açığa çıkabilecekleri ve böylece duygu gücümüzün etkinleşebileceğinin farkındalığı,
✓ Sanat Psikoterapisi içeride keşfedilecek bir siz değil, keşfedilecek bir çok farklı siz olduğunu ve bunların her birinin önündeki şeffaf perdenin bilinçli farkındalığını sunar.
Atölye Neler İçerir
Atölye çalışması boyunca; resim, yazı, şiir, hareket gibi modüller arasında geçişler yapılarak, her atölye çalışması farklı bir tema üzerine şekillenecektir.
Atölye Oturum Tarihleri ve Süresi
1.0turum :23.10.2018 19:00-20:30
2. Oturum: 30.10.2018 19:00-20:30
3. Oturum: 6.11.2018 19:00-20:30
4. Oturum: 13.11.2018 19:00-20:30
5. Oturum: 20.11.2018 19:00-20:30
6. Oturum: 27. 11.2018 19:00-20:30
7. Oturum: 4.12.2018 19:00-20:30
8. Oturum: 18.12.2018 19:00-20:30 ( Kapanış/Kontrol Oturumu)
Atölye Çalışmasının Yürütücüleri:
Uzman Klinik Psikolog Ceren GÜMÜŞ YAŞA
Sosyal Hizmet Uzmanı Zeynep ÇUKADAR
Atölye Katılım Bedeli;
2000 TL olarak belirlenmiştir, ön kayıt ücretini yatıran katılımcılar ilk oturum esnasında kalan ödemelerini gerçekleştirebilirler.
Uzman Klinik Psikolog Ceren GÜMÜŞ YAŞA
2009 yılında Haliç Üniversitesi Psikoloji bölümünü % 50 bursla kazanmış olup,2013 yılında lisans eğitimini üstün başarı derecesiyle tamamlamıştır. 2015 yılında Üstün başarı bursuyla Haliç Üniversitesi Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans programını ‘’Ebeveynleri boşanmış yetişkin bireylerin bağlanma modelleri ve ayrılma anksiyetelerinin çeşitli değişkenler açısından incelenmesi’’ adlı tez konusu ile başarı ile tamamlamıştır. 2014 ve 2015 yılları arasında Tübitak bursiyer psikolog olarak kariyerinde ilk adımı atan Ceren Gümüş, Psychother Psikolojik Eğitim ve Danışmanlık Merkezinde çocuk ve ergen psikoloğu ve EMDR psikoterapisti olarak çalışmıştır. 2016 Ekim ayından itibaren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında çalışmakta olup, 2017 Şubat ayından itibaren Çadem Psikolojide danışanlarını görmektedir. Aynı zamanda Uzman Klinik Psikolog Ceren YAŞA 2018 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen PDR Günlerinde Çocuk ve Ergen Bireylerde Sosyal Ağ (Teknoloji) Bağımlılığının Aile Dinamikleri Açısından İncelenmesi konulu atölye çalışmasını yürütmüştür.
Lisans eğitimleri boyunca İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yetişkin Psikiyatri Bölümü Sosyal Psikiyatri Servisinde psikiyatristlerle birlikte danışan görüşmelerine katılmış olup, eşzamanlı olarak Sanat Psikoterapisi gruplarına katılıp süpervizyonlara dahil olmuştur. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde yapmış olduğu stajların dışında İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikoloji Laboratuvarında Wıscr, Denver ve MMPI uygulamalarına gözlemci olarak katılım sağlamıştır. Aynı zamanda kreş, rehabilitasyon merkezi ve huzurevi gibi çeşitli kurum ve kuruluşlarda staj deneyimi bulunmaktadır.
Almış olduğu Eğitimler: Sanat Psikoterapisiyle Tanışma Eğitimi (Eylül 2018 Sanat Psikoterapileri Deneği), Çocuk ve Ergenlerde Sanat Psikoterapisi Uygulama 2. Modül Eğitimi (2018 Mart- Nisan Arkabahçe Eğitim ve Danışmanlık Merkezi), Bağımlılık Nedir? Çeşitleri Nelerdir? Çocuk- Ergen ve ailelere bu konu hakkında nasıl yaklaşılmalıdır? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Eğitici Eğitmenliği Eğitimi, Emdr (Göz hareketleriyle Sistematik Duyarsızlaştırma ve Yeniden Yapılandırma) 1. Düzey Psikoterapi Eğitimi: Davranış Bilimleri Enstitüsü, 2016 Mayıs, Moxo Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Testi: Ferda ÖZKANOĞLU, 2016 Ocak, MMPI Test Eğitimi: Uzm. Klinik Psikolog Cem GÜMÜŞ, 2015 Kasım, Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi: Uzm. Klinik Psikolog Cem Gümüş, 2015 Kasım, Oyun Terapisi Sertifika Eğitimi: Nilüfer Devecigil, 2015 Ağustos, Prof. Dr. Doğan Şahin Psikodinamik Yönelimle Kişilik Bozuklukları Terapi Eğitimi (Kasım 2014 – 2016 ), Prof. Dr. Raşit Tükel Freud Okumaları (Aralık 2014–Şubat 2015), İstanbul Ticaret Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi (Ağustos 2014 –1 Şubat 2015 ), Prof. Dr. Tevfika İkiz Rorschach Projektif Test Eğitimi (2013 Eylül – Haziran 2015), Türk Psikologlar Derneği Çocuk Değerlendirme Eğitimi (2013 Ağustos)
Çalışma alanları: Sanat Psikoterapisi, Çocuklarda Oyun Terapisi, Çocuk ve Ergenlerde Kaygı Bozukluğu, Çocuk ve Ergenlerde Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, Çocuk ve Ergenlerde Tırnak Yeme, Alt Islatma Çocuk ve Ergenlerde Aile ve İlişki Problemleri, Çocuk ve Ergenlerde Kaygı Problemleri, Çocuk ve Ergenlerde Duygu Durum Problemleri, Çocuk ve Ergenlerde Okul Korkusu, Sınav Kaygısı, Rorscachah Projektif Test Ugyulaması Yetişkin Bireylerde Temel Düzey Travmatik Yaşantılar Konusunda EMDR Uygulaması, Yetişkin Bireylere Rorschach Projektif Test Uygulaması ve Yorumlanması, Çocukların Gelişimlerini Değerlendirebilmek için gelişim testlerinin uygulanması ve yorumlamaları.
Sosyal Hizmet Uzmanı Zeynep ÇUKADAR ÖZCAN
2003 yılında Hacettepe Üniveristesi sosyal hizmetler bölümünü bölüm 1. Olarak kazanmış olan Zeynep ÇUKADAR ÖZCAN,2008yılında lisans eğitimini tamamlamıştır. 2012 yılında %50 bursla Bilgi Üniversitesinde İnsan Hakları alanında yüksek lisansa başlamış ve tez çalışmasını suçluluk alanında hazırlayarak “kadınlarda insan öldürme suçunun meşru savunma kapsamında değerlendirilmesi aşamasında ceza mahkemelerinde sosyal çalışmacılar ve psikologların bilirkişilik yapması” üzerine hazırlamıştır. Kadın alanında çalışmalar yürüten ve birçok kadın örgütlerinde şiddet gören kadınlarla gönüllü olarak terapi süreçlerini yürütmüştür.
2008 de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında yoksulluk ve parçalanmış ailelerle çalışmalar yürüten Zeynep ÇUKADAR ÖZCAN 2010 yılında itibaren aynı bakanlığa bağlı ve Türkiye nin en büyük Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde cinsel istismar gören ve suça sürüklenen çocuklarla çalışarak çocukların psikiyatrik ve hukuksal süreçlerini yürütmüş ve aynı zamanda bireysel ve grup çalışmalarını yürütmüştür. 2012 de Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kadın mahkumlarla çalışmaya başlamış ve psikiyatrik ve psikolojik süreçlerini yürütmüştür. Bu süreç içinde cezaevinde kadınlarla Sanatla terapi yöntemini kullanarak dans çalışmaları gerçekleştirmiştir. 2014-2017 yılına kadar da Metris Ceza İnfaz Kurumunda ruh sağlığı yetinde olmayan ancak akıl sağlığı yerinde olan kişilerle terapi süreçlerini yürütmüştür. 2017 den beri özel bir danışmanlık merkezinde danışanlar görmeye devam etmektedir.
Stajını Gazi Toplum merkezinde yapan Zeynep ÇUKADAR ÖZCAN geştalt terapi yöntemi ile yürütülen grup terapi sürecinde co-terapist olarak çalışmıştır. Kadının İnsan Hakları Eğitici eğitimini alarak eğitici olmuştur ve kadınlarla grup çalışmaları yapmıştır. Çalışma yaşamı boyunca psikiyatristlerle birlikte danışan görüşmelerine katılmış olup, eşzamanlı olarak Sanat Psikoterapisi gruplarına katılıp süpervizyonlara dahil olmuştur. Aynı zamanda özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak, Marmara Ünivsrsitesi’ nde ise Belediye çalışanlarına yönelik iletişim ve ruh sağlığı üzerine ders vermiştir.
Almış olduğu Eğitimler:
Emdr (Göz hareketleriyle Sistematik Duyarsızlaştırma ve Yeniden Yapılandırma) 2. Düzey Psikoterapi Eğitimi: Davranış Bilimleri Enstitüsü ( Eoropen EMDR Terapist ünvanı için 7 süpervizyonu kalmıştır). 2016 - 2018 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölüm Başkanı Psikiyatrist Prof. Dr. Doğan Şahin “Psikodinamik Yönelimle Kişilik Bozuklukları Terapi Eğitimi” Nisa’n tamamlamıştır. Halen daha eğitimin süpervizyon kısmını sürdürmektedir. Prof. LINK’ten “Ahlaki İkilem”, Prof. Dr. İlhan YARGIÇ ve Jale Kerim’den “Bağımlılık Terapi Eğitimi”ni, Aile Danışmanlığı eğitiminin temel 100 saatini, Çözüm Odaklı Aile Terapisi eğitimini, Prof. Dr. Kültigin ÖĞER’den “Öfke Kontrolü Eğitimi”ni tamamlamıştır. Halen Dr. Nurhan EREN’le İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi bünyesinde gerçekleşen “Sanatla Terapi” eğitimini sürdürmektedir.
Çalışma Alanaları; Sanat Psikoterapisi, Suçluluk, yoksulluk, Kadın, Çocuk ve Ergen, travmaya bağlı tüm sorunlarla Emdr terapisi, Aile Terapisi, Kişilik Bozukluğu ile psikodinamik terapi, İlişki Problemleri, Kaygı ve Anksiyete ile Emdr, Çocuklar ve tüm dezavantajlı gruplarla çalışmalar yürütmüştür.